Geslaagde rijproef!

SAMSUNGAutorijschool Lendert had deze week weer een nieuwe ervaring. Een leerling moest een rijtest uitvoeren bij het CBR, vanwege een handicap aan zijn been. Daarbij werd gekeken of hij op een veilige en verantwoorde wijze kan deelnemen aan het verkeer in een gewone schakelauto. Eerst werd met een apparaat de remdruk gemeten (zie foto). Deze was gelukkig ruim voldoende. Daarna volgde er een rijproef waarbij de leerling meerdere keren een noodstop moest verrichten. Eerst was hij nog wat voorzichtig, maar nadat de instructeur aangaf dat er een “spelend kind overstak” werd de ABS flink op de proef gesteld! Binnen enkele meters stond de auto stil. Ook de voertuigbeheersing was zoals verwacht dik in orde. Een geslaagde rijproef was het resultaat. We hebben nu “groen licht” om door te gaan met de rij-opeiding. Helemaal Top!

Tropische bui tijdens rijles….

10495109_676969102379765_3082465661713683938_oNa een prima vakantie in Zeeland met erg lekker weer is autorijschool Lendert weer “on the road”. En dat hebben we geweten! Gisteren trotseerde leerling Hunter enkele tropische buien in Arnhem, het water stond “Onderlangs” tot aan het portier. Strak staaltje stuurmanskunst bracht ons op veilige hoogte. En dat al na 5 lessen!

jong geleerd = oud gedaan

In de thema week verkeer van basisschool ’t Panorama in Arnhem gaf Lendert afgelopen dinsdag uitleg over het werk van een rijinstructeur. Er werd aandachtig geluisterd door de drie kleuterklassen en er werden interessante vragen gesteld. Daarna konden de leerlingen in groepjes van 6 de leswagen bewonderen. Na afloop stonden er ruim 600 vingertjes van zeer geïnteresseerde jongens en meisjes op de blauwe lak van de Ford Fiesta! Een zeer geslaagde dag.

Volop in beweging!

Er zijn nu al 5 leerlingen gestart en meerdere gegadigden voor “lessen bij Lendert”. Jullie zijn van harte welkom.

Het lessen is begonnen!

Het lessen bij Lendert is begonnen! Een gloednieuwe Ford Fiesta rijdt door de straten.


proefles
-
webshop
-


cbr
-
2todrive
-
hetnieuwerijden
-