Praktijk

De eerste les word je thuis opgehaald, zo start je in een bekende omgeving. Deze les duurt een uur. De vervolglessen kunnen bijvoorbeeld starten vanaf huis, school of werk. Je kunt ook kiezen voor lessen van anderhalf of twee uur. Meerdere lessen per week zijn ook mogelijk.

Lendert geeft les volgens twee gangbare lesmethodes, namelijk de standaard WRM-methode en de nieuwe RIS-methode. Samen kijken we welke methode geschikt is voor jou.

De WRM-methode (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen) houd in dat de rijinstructeur tijdens de rijles de lesstof behandeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een leskaart waarbij alle onderwerpen aan de orde komen. De voortgang bespreken we aan het eind van iedere les.

Bij de RIS-methode (Rijopleiding In Stappen) werk je met een boek. Je krijgt na iedere les huiswerk mee zodat je voorbereid bent op de volgende les. Hierdoor kan de lestijd efficiënt benut worden. Bij deze methode hoort ook een verplichte tussentijdse toets. Een voordeel hiervan is dat je door de combinatie van rijden en huiswerk sneller leert en daardoor minder rijlessen nodig hebt. Het slagingspercentage ligt hierbij landelijk 20% hoger!

Beide methodes geven je een goede opleiding voor het behalen van je rijbewijs. Wellicht heb je zelf al een voorkeur. Ik help je graag bij het maken van een keuze. Desgewenst kom ik bij je thuis en maken we, eventueel met ouders/verzorgers, de keuze voor de methode.

De tussentijdse toets is verplicht bij de RIS-methode, maar ook bij de WRM-methode kun je hiervoor kiezen. Met deze toets krijg je een goed beeld hoe een examen verloopt en je kunt vrijstelling behalen voor de bijzondere verrichtingen. Na de tussentijdse toets weet je direct welke onderdelen extra aandacht nodig hebben om goed voorbereid te zijn op het examen. Zowel de tussentijdse toets als het examen worden afgelegd in je eigen lesauto.


proefles
-
webshop
-


cbr
-
2todrive
-
hetnieuwerijden
-