Geslaagde rijproef!

SAMSUNGAutorijschool Lendert had deze week weer een nieuwe ervaring. Een leerling moest een rijtest uitvoeren bij het CBR, vanwege een handicap aan zijn been. Daarbij werd gekeken of hij op een veilige en verantwoorde wijze kan deelnemen aan het verkeer in een gewone schakelauto. Eerst werd met een apparaat de remdruk gemeten (zie foto). Deze was gelukkig ruim voldoende. Daarna volgde er een rijproef waarbij de leerling meerdere keren een noodstop moest verrichten. Eerst was hij nog wat voorzichtig, maar nadat de instructeur aangaf dat er een “spelend kind overstak” werd de ABS flink op de proef gesteld! Binnen enkele meters stond de auto stil. Ook de voertuigbeheersing was zoals verwacht dik in orde. Een geslaagde rijproef was het resultaat. We hebben nu “groen licht” om door te gaan met de rij-opeiding. Helemaal Top!


proefles
-
webshop
-


cbr
-
2todrive
-
hetnieuwerijden
-